ЗАВЕДЕНИЯ

Град Доспат ви предлага

Рибен ресторант- кафе-Марсилия, коктейл-бар „Диамант”, кафе-бар „Кристал”. Ресторанти „Диамант,” „Златна рибка, „Панорама”, „Корона”, „Елдоспорт”, „Тихия кът”, българска кухня,  родопски ястия, опитайте вкусни храни с  пъстърва, трапезна вода Доспат.


Рибен ресторант- салати, супи, основни ястия – ено-гастрономия. Заповядайте в град Доспат една нова дестинация направете пътуване за почивка за опитване на непознати местни продукти, установяване на социални контакти с местните хора, ново място и преживяване, кафе -Марсилия, коктейл–бар „Диамант”,кафе-сладкарница „Менар”.


Ресторант „Диамант,” „Златна рибка, „Панорама”, „Корона”, „Елдоспорт”, „Тихия кът”, са възможност за българска, рибна и родопска кухня.  Родопски ястия, пъстърва, трапезна вода Доспат и  Кафенета – с градина, с кътчета за отдих и забавления;
Вкусни рецепти по домашни рецепти – сладкарница „Менар”, родопски специалитети – родопски клин, семейна баница, хлебчета, закуски,питки, хляб, торти, пасти от местен майстор –сладкар.

Ресторант „Диамант” – традиционна Българска кухня.  
ВКУСЕТЕ: Ароматна пъстърва – с родопски подправки;
Пъстърва с гарнитура;
Пъстърва със зеленчуци;     

Родопски специалитети в Ресторант „Орфей”.
Родопско гювече, риба –пъстърва, айран, супи, салати, основни ястия.
Салати – пържени картофи със сирене.С родопски картофи със сирене.

Ресторант "Тихия кът" - Ръчен хляб, салати, основни ястия, пъстърва.



НАЗДРАВЕ С ДОСПАТСКА ПЪСТЪРВА
Пъстървата е лек трапезен и много вкусен деликатес.
Пъстърва на фурна с вкусна коричка
Една много лесна вкусна рецепта с пъстърва, в категорията здравословни рецепти

Продукти
2 пъстърви
2 с.л. тахан
2 с.л. зехтин
1 лимон
2 моркова
За гарнитура
Листа зелена салата
Репички
Лимон
Начин на приготвяне:
• Рибата се почиства и измива
• В купичка се смесват тахан, зехтин и изцеден лимонов сок. Разбърква се и сместа се нанася по пъстървите
• В тавата се редят моркови срязани по дължина, така че да се образува скара. Рибата се слага върху морковите и се налива 100 мл вода, добавя се и нарязаната кора от изцедения лимон
• Пече се на средна фурна на 200 градуса около 20 мин
• Поднася с листа зелена салата, лимон, репички, краставица
Ако искате овкусете със сол, черен пипер.


Изграден и оборудван е рибен ресторант, предлагащ рибни ястия и родопски специалитети. Като туристически услуги се предлагат наем каяци и екипировка за разходки или риболов в язовир Доспат, както и достъп до плаващия информационен център за видрата.




Родопски клин
1.      Кори – точени и готови;
2.      Сирене
3.      Ориз;
4.      Яйца;
5.      Масло;






Няма коментари:

Публикуване на коментар